O autoru

Sandra Živković - blog U selima Srbije

Na Tupižnici

Iz velike ljubavi prema selima i prirodi, rešila sam da pokrenem blog o selima Srbije i ljudima koji u njima žive. Iako kao mala nisam volela da idem na selo, sve se promenilo polaskom u srednju školu.

Ja sam Sandra Živković, student turizmologije na Geografskom fakultetu u Beogradu. Nakon studija planiram da se bavim ruralnim turizmom u rodnom selu mog oca. Selo se zove Bučje i nalazi se u podnožju Tupižnice, u opštini Knjaževac.

U 2013. godini imala sam transplantaciju pluća zbog cistične fibroze koju imam od rođenja i već tri godine organizujem planinarski uspon u čast mog donora „In honor of my donor“ na planini Tupižnici.

Od početka studija član sam udruženja Mladi za turizam iz Beograda, a nakon transplantacije i PD Babin zub iz Knjaževca. U 2015. godini osnovala sam Udruženje BUK, sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u selima.

Volim prirodu, fotografiju, putovanja, planinarenje, pecanje i čitanje.

Iako nemam životni moto, često donesem odluku po „Bolje je kajati se zbog onoga što si uradio, nego zbog onoga što nisi“.

Nemam iskustva u pisanju članaka, ali ću se potruditi da ih napišem najbolje što mogu. Inače, pre nego što sam rešila da studiram turizmologiju, želja mi je bila da upišem novinarstvo.

Upoznajte život u selima Srbije!